Читайте в новому номері журналу «Головбух Праця та Зарплата»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
З нами – штрафобезпечно: вже 16 років бережемо професійний спокій наш клієнтів.

новий номер журналу Головбух Праця та Зарплата

⚡️ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Жити в контрастах

За роки війни ми навчилися жити в теперішньому, бо минулого вже нема, а майбутнього не сплануєш. Зранку ми насолоджуємося неймовірною весною, а ввечері читаємо новини, від жаху яких волосся стає дибки. І добре, якщо тільки читаємо, бо є ті з нас, хто відчуває їх на собі. Таких контрастів жодна художня книжка не подарує, а ми в них примудряємося жити.

Бухгалтери живуть у своїх контрастах – отримують нові обов’язки й розв’язують старі проблеми. Законодавець схвалив довгоочікуваний Закон № 3633, яким змінив порядок проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Основні його новації запрацюють із 18.05.2024. Частина з них стосується роботодавців, адже вони беруть участь в оповіщенні про призов на військову службу та бронюванні працівників. Експерт розглянув чергові зміни у правилах військового обліку. Тож тримайте сім важливих акцентів, що стосуються обов’язків роботодавців щодо мобілізації працівників.

Роботодавці отримали й нове право – надати працівнику відпустку без збереження зарплати замість щорічної та інших відпусток. Мінекономіки вказало умову, за якої ним можна скористатися. Дотримайте її, щоб мінімізувати ймовірність ризиків і судових справ. У поміч – зразок наказу й роз’яснення експерта.

Грудневі зміни до Порядку № 100 спричинили чимало запитань щодо того, як правильно обчислювати компенсацію за невикористану відпустку. Адже у 2024 році треба рахувати окремо кількість днів невикористаної відпустки й середню зарплату за періоди до 31.12.2023 і після цієї дати. Тримайте роз’яснення, щоб виплатити компенсацію за невикористану відпустку без помилок. З’ясуєте, чи можна виплачувати компенсацію працівнику, який продовжує працювати, що робити, якщо за компенсацією звернувся мобілізований у 2022 році працівник, та як бути з надбавками й доплатами під час розрахунку компенсації педпрацівникам.

Однієї проблеми бухгалтерам позбутися таки вдалося. ДПС нарешті відповіла, з якої суми сплачувати військовий збір, коли застосовуєте податкову соціальну пільгу. Експерт роз’яснив, чому під час утримання військового збору не треба зменшувати зарплату на ПСП.

Тримайте бонус – пам’ятку зі строками для різних виплат. Скачайте, щоб мати під рукою в потрібний момент.

Такий він бухгалтерський травень. Хай там як, але ми разом. А разом ми здатні подолати будь-які труднощі – і бухгалтерські, і життєві.

Залишайтеся з нами!

Працюймо з любов’ю!

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2928

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді