Яка найпоширеніша помилка при складанні декларації з плати за землю

372

Запитання

Яка найпоширеніша помилка при складанні декларації з плати за землю?

Відповідь

Детальний матеріал

Плата за землю – сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Переглянути

Яка найпоширеніша помилка при складанні декларації з плати за землю

Калькулятор штрафів

ДПС встановлено одну з найпоширеніших помилок, яку допускають платники податків під час складання податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі – Декларація), а саме: некоректне декларування площі земельної ділянки.

ДПС зауважує, що Декларація заповнюється з урахуванням приміток, які містяться у самій формі Декларації, що затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 18.02.2022 № 83), зокрема:

  • у колонці 11 розділу І Декларації необхідно зазначати площу земельної ділянки у гектарах (з чотирма десятковими знаками, примітка: в 1 гектарі – 10 000 кв. м.), якщо земельна ділянка розташована за межами населеного пункту;
  • у колонці 12 розділу І Декларації – в квадратних метрах (з двома десятковими знаками), якщо земельна ділянка розташована в межах населеного пункту;
  • аналогічного заповнення потребують і колонки 13 та 14 розділу ІІ Декларації.

При цьому по одному кадастровому номеру не допускається заповнення показників площі землі одночасно в колонках 11 та 12 розділу І та колонках 13 та 14 розділу ІІ Декларації.

Допущення платником податків таких помилок при складанні Декларації має негативний вплив на позитивну історію платника в процесі реєстрації ПН/РК.

За інформацією ДПС

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
54881

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2563