Внесені зміни до системи професійного навчання держслужбовців

Внесено зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Кабмін вніс зміни до Положення про систему професійного навчання держслужбовців

Пошук по Класифікатору професій

Зміни внесені з метою приведення Положення у відповідність до ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», зокрема:

  • уточнено періодичність підвищення кваліфікації службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування;
  • визначено засади складання та виконання службовцями місцевого самоврядування індивідуальних програм професійного розвитку;
  • урегульовано особливості організації окремих видів професійного навчання та спосіб визначення і аналізу індивідуальних потреб у професійному навчанні службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування.

Порядок стажування службовців місцевого самоврядування розробляється з урахуванням затвердженого НАДС Типового порядку стажування службовців місцевого самоврядування і затверджується відповідною радою.

Порядок стажування виборних посадових осіб місцевого самоврядування розробляється з урахуванням затверджених НАДС методичних рекомендацій і затверджується відповідною радою.

На строк стажування зберігаються:

  • за державним службовцем – його посада і заробітна плата;
  • за посадовою особою місцевого самоврядування — її посада і середня заробітна плата.

За результатами стажування державному службовцю, посадовій особі місцевого самоврядування видається довідка за формою, затвердженою НАДС, для подання за місцем роботи (служби).

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46817

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
8812

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
99786

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14321

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді