Грошова допомога на усиновлених дітей за кордоном – хто і скільки отримає

Прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів можуть отримати грошову допомогу на дітей, які за кордоном.

Грошова допомога на усиновлених дітей, які перебувають за кордоном: хто і скільки отримає

Калькулятор індексації зарплати

Йдеться про ті прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів (піклувальників), до яких були влаштовані двоє та більше дітей віком до 18 років, що на момент звернення перебувають за межами України.

Територія надання грошової цільової благодійної допомоги:

  • вся територія України, окрім тимчасово окупованих територій та зони активних і можливих бойових дій.

Кошти виплачуються фізичній особі – законному представнику дітей. Суми та порядок виплат:

  • 25 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Польщі та інших країнах Східної Європи (Болгарія, Угорщина, Молдова, Румунія, Словаччина, Чехія тощо);
  • 35 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Німеччині й інших країнах Західної та Північної Європи (Австрія, Бельгія, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди, Франція, Греція, Іспанія, Італія, Хорватія, Данія, Норвегія, Швеція, Латвія, Литва, Естонія тощо);
  • 40 тисяч гривень виплачуються особі, до сім’ї якої були влаштовані діти, що на момент звернення перебувають у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, не зазначених вище.

Як зареєструватися:

  1. Для участі у програмі заявники, які відповідають зазначеним критеріям, звертаються до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування.
  2. Уповноважені органи та служби у справах дітей направляють офіційний лист-звернення щодо надання грошової цільової благодійної допомоги для забезпечення прав дітей, які перебувають за кордоном, на сім’ю та здійснення їх влаштування до сімейних форм виховання на електронну адресу організації.

Нагадаємо, діти військовослужбовців, які загинули, померли або пропали безвісти, мають право на пенсію в разі втрати годувальника.

Джерело: офіційний сайт Мінреінтеграції

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
4789

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47079

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
68889

Призначення і виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
762

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
61349

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді