Кабмін розглядає зміни до правил оренди державного і комунального майна

Фонд державного майна презентував проєкт змін до правил оренди державного та комунального майна у період воєнного стану.

Внесені зміни до правил оренди державного і комунального майна в період воєнного стану

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Змінами до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634 передбачається на час дії воєнного стану звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно такі категорії осіб:

  • фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців, призваних або прийнятих на військову службу;
  • орендарів майна, яке розташоване в зоні активних бойових дій і на тимчасово окупованих територіях відповідно до Переліку територій, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 (зі змінами).

Також пропонується встановити органам місцевого самоврядування та їхнім підприємствам місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за 1 квадратний метр площі для гуртожитків, облаштованих з метою розміщення переселенців.

Наразі відповідний проєкт постанови направлено до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Джерело: офіційний сайт Мінреінтеграції

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17517

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2865

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
50138

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді